Googles hemmelige rekrutteringsredskab

Det ser ud til, at kommende programmører hos Google ansættes via de søgeord, som de bruger online. ”Python lambda function list comprehension” blev indgangen til et testforløb for en amerikansk datalogi studerende i USA, hvorefter han endte med fastansættelse.

Max Rosett var for 3 måneder siden ved at gennemføre sin kandidatgrad i datalogi hos Georgia Institute of Technology, men følte sig ikke helt klar til at begynde at søge job som fuldtidsprogrammør. Dette fortæller han selv i et blogindlæg på The Hustle.

Han brugte Google, som en hver anden gør, til når han skulle løse opgaver i forbindelse med sin uddannelse. Og det var derfor meget naturligt for ham at indtaste ”python lambda function list comprehension”. Da han havde gjort dette kom de normale søgeresultater frem, men pludselig foldede hans skærmbillede sig sammen, og der kom en boks med ”You’re speaking our language. Up for a challenge?”.

Indgangen til fuldtidsjob

I blogindlægget fortæller Max, at han klikkede ”I want to play” som var en af muligheder udover, at man kunne vælge at ikke havde lyst, eller at beskeden ikke skulle vises igen. Han blev derefter videresent til hjemmesiden foo.bar, som alle kan nå frem til, men som man kun kan logge ind med via en invitation, som Max nu havde fået.

Max fortæller, at hjemmesiden mindede om en Unix-brugeroverflade, og at han derfor indtastede en kommando for at se de tilgængelige filer. Her fandt han frem til filen ”start_here.txt”. Da filen blev åbnet stod der ”Type request to request a challenge. Type help for a list of commands”, og Max indtastede ”request”. Derefter blev han stillet en programmeringsopgave, som han havde 48 timer til at løse.

I blogindlægget vil Max ikke sige hvad opgaven gik ud på i detaljer, men han fortæller, at man skulle have viden om algoritmer, og at den kunne løses i Python eller Java. Hans løsning blev godkendt, og han blev derefter stillet en ny opgave. Dette fortsatte i ca. 2 ugers tid, hvor han yderligere havde løst 5 andre opgaver inden han blev bedt om at indtaste hans informationer, så man kunne kontakte ham.

Kort efter fik han en mail fra en rekrutteringsmedarbejder fra Google, som ønskede at få hans CV tilsendt, og senere hen blev han ringet op og blev kaldt til jobsamtale. Han fik jobbet ca. 3 måneder efter han takkede ja til at tage imod en udfordring via hans søgeresultater.