Få en hurtigere WordPress hjemmeside

Få en hurtigere Wordpress hjemmeside

Der er mange gode grunde til at du bør arbejde på at få en hurtigere WordPress hjemmeside. Det har en betydning for hjemmesidens placeringer, det er officielt blevet meldt ud at hastigheden er en ranking faktor. Det har en betydning for brugervenligheden, for jo langsommere siden er, desto større risiko er der for at besøgende klikker sig videre.

Alt i alt vil en langsom hjemmeside kunne mærkes på bundlinjen, i en eller anden forstand. Din-hosting.dk har derfor skrevet en artikel om, hvad du selv kan gøre, for at få en hurtigere WordPress hjemmeside. Det er nemlig ikke kun hostingudbyderen og webhotellets kvalitet der har betydning.

5 ting du bør overveje

Hastighedsoptimering er et område med mange aspekter, men hvis du følger vores 5 punkter, kommer du et godt stykke af vejen. Her er de 5 ting du bør have øje for, hvis du selv vil i gang.

1. Cache plugins

  • W3 Total Cache (det svære) og WP Super Cache (det nemme)

Det første og noget af det vigtigste, er at få installeret et cache plugin. Her er der specielt to udbredte og populære, alt efter sværhedsgraden og din tekniske kunnen. Vi vil helt klart anbefale dig W3 Total Cache, hvis du ønsker den bedste løsning. Vi har erfaringer med begge to og kan bekræfte, at det er det som virker bedst. Omvendt kræver det lidt mere at sætte W3 pluginet korrekt op, så det skal du være indstillet på.

Skulle guiden kun nævne 1 plugin af alle, som giver den største effekt på hastigheden, vil det være W3 Total Cache. Det er derfor ikke så underligt, at vi anbefaler netop det.

Se også: Guide til søgeoptimering af WordPress hjemmeside

2. Minify plugins

  • Autoptimize og Better WordPress Minify

Minify plugins hjælper ved at minificere/komprimere javascrip, css og html filerne på din hjemmeside. Vi har igen fundet to muligheder frem, der kan meget af det samme. Vi vil anbefale dig at vælge førstnævnte, men begge er anvendelige.

3. Optimer databasen

  • WP Sweep

Det er de færreste der tænker på at optimere databasen. Mange har fokus på cache eller på at optimere hjemmesidens billeder. Men specielt hvis du har en ældre hjemmeside, med mange billeder, kladder og blogindlæg, vil der være meget at hente.

Tænk på hvor meget der er blevet gemt henover årene, som er med til at sænke databasen og dens hastighed. Det er ikke så lidt! Brug WP Sweep til at rense og optimere databasen, men husk at tage en backup på forhånd. Man ved jo aldrig.

4. Optimer billederne (komprimer)

  • EWWW Image Optimizer og WP Smush

Nu til et punkt som mange har øje for, når der skal udføres hastighedsoptimering. Specielt hvis du driver en webshop eller blog med mange billeder, kan dette være én af de helt store “syndere”. Af samme grund, findes der et væld af plugins til at optimere billederne. Det er bare vigtigt du passer på med, at det ikke skaber problemer eller forringer deres kvalitet markant. Det vil være uheldigt.

Vi har fremhævet to gode plugins på markedet, der anvendes til at komprimere/begrænse den plads som billederne optager. Der findes mange flere muligheder, alt efter dine specifikke behov.

5. Slet gamle temaer og ubrugte plugins

Du vil opleve, at for hvert plugin du installerer desto langsommere bliver din hjemmeside samlet set. Nogle fylder ikke så meget, hvor effekten vil være begrænset, men alligevel. Pointen er, at du ikke bør have installeret plugins der ikke har en funktion. De vil blot optage plads og sænke siden. Samtidig kan de udgøre en sikkerhedsrisiko, hvis du ikke får dem opdateret løbende. Det gør de færreste, nu hvor de alligevel ikke bruges.

Det samme kan nævnes om diverse WP temaer. Når du installerer WordPress, medfølger der typisk en række standard designs. Det er derfor ikke unormalt man har mindst 3-4 designs liggende under “Udseende” og “Temaer”. Det er der ingen grund til, så slet dem du med garanti ikke får brug for. Hvilket bør være alle pånær 1 eller 2.

Sidst ønsker vi at anbefale dig at tage en fuld backup, inden du går i gang med at optimere hastigheden. Det er din sikkerhed, hvis noget går galt undervejs, for det kan ske. Til dette kan du bruge BackUp WordPress.

God fornøjelse med at gøre din hjemmeside lynhurtig.

Hastighed – en del af din søgeoptimering

Din hjemmesides loadtid er blevet en officiel ranking faktor og hastighedsoptimeringen er derfor blevet en væsentlig del af din søgeoptimering. Ønsker du at have et site med gode placeringer i søgeresultaterne, skal den være moderne, mobilvenlig og optimeret. Ellers er det svært.

Sådan var det ikke nødvendigvis for 5-6 år siden, men det er et godt eksempel på at SEO er en kontinuerlig proces, hvor du løbende optimeret og følger den digitale udvikling. Her er hastighedet et godt eksempel.

Se mere om søgeoptimering her.

Brug for professionel hjælp?

Har du brug for professionel hjælp til at hastighedsoptimere din hjemmeside, lave et nyt responsivt design, eller flytte dit nuværende site til WordPress?

Der findes mange WordPress webbureauer på markedet og du kan starte med at kontakte Netnormer, der er WP specialister og har +10 års erfaring.