Finansiering af hjemmeside

Har du brug for finansiering af dit hjemmesideprojekt? En hjemmeside kan koste alt fra 100 kroner til over 50.000 kr. Prisen afhænger meget af dit projekt og hvilke krav du har til funktioner og features.

Mange nystartede virksomheder har økonomiske vanskeligheder, for der er mange udgifter at dække. Men i en tid hvor ens stærk online platform betyder alt, er det bestemt ikke stedet at spare.

Vi ser nærmere på dine muligheder for at låne penge til din nye hjemmeside som virksomhed. Men først ser vi på, hvordan du finder den bedste pris på markedet.

Få lavet en god kravspecifikation

De fleste nybegyndere ved ikke helt hvordan man griber et hjemmesideprojekt an og det er ærgerligt, for det giver ofte længere leveringstider, højere priser eller andre negative konsekvenser.

Du bør altid starte med at få lavet en god og beskrivende kravspecifikation, der indeholder alle de tanker, behov og funktioner som hjemmesiden skal kunne. I IT-verdenen plejer det faktisk at være en del af aftalen med webbureauet, så hvis du mangler vigtige detaljer, kan du ikke forvente det er inkl. prisen.

Indhent tilbud fra flere udbydere

Når du har lavet en fyldestgørende og præcis specifikation, er du klar til at indhente tilbud fra flere udbydere. Det bør du altid gøre, da priserne kan variere meget. Det samme kan deres fremgangsmåde og det system de vil lave hjemmesiden i.

Alt sammen bør spille en rolle for dit valg. Her gør 1-2.000 kroner til eller fra, altså ikke den helt store forskel. Vælg et webbureau du er tryg ved og som du hurtigt får tillid til.

Finansieringen – hvor kan jeg låne?

Nu til det centrale, nemlig finansieringen og hvor du kan låne pengene? Du har flere valgmuligheder og siden du søger penge, antager vi du er en nystartet eller mindre virksomhed.

For sådanne kan det være rigtig svært at finde risikovillig kapital fra vækstfonde, business angels og lignende. Det er ligeledes svært at overbevise banken om, at du behøver 40-50.000 til en hjemmeside.

Sidst er der online lånemarkedet, der har udviklet sig meget over de seneste år. Det har betydet, at der er kommet flere prisvenlige udbydere og med muligheden for at opnå fornuftige renter. Og så ved alle danskere efterhånden, at det er den absolut nemmeste og hurtigste lånevej.

Du kan se mere om lån online på Prisas.dk. De giver dig overblikket over de førende udbydere på nettet og hjælper dig i gang.

 

Alle seriøse virksomheder bør have en køreplan og økonomisk budget, hvori den nye webshop eller website indgår. Hvilken fremgangsmåde du bør vælge, afhænger rigtig meget af din situation. Vi vil derfor nødig anbefale dig noget, da dit behov kan være noget helt andet.

Helt overordnet har du følgende muligheder:

  • Risikovillig kapital (vækstfonde, business angels etc.)
  • Banken
  • Online låneudbydere

Keystones har lavet en rigtig god gennemgang, hvor de fremviser og gennemgår de mange forskellige finansieringsformer du har som startup virksomhed.

Uanset hvad du vælger, bør du igen indhente flere tilbud og priser, så du finder den billigste løsning.