Sammenlign wen
bhoteller og webhosting og find det billigste webhotel

Efter 3 måneder: Så store markedsandele har Windows 10

Efter tre travle måneder på markedet med Microsofts Windows 10, har millioner af brugere nu installeret det nye styresystem.

Windows 10 er gratis at hente ned, og her kan du læse om hvor stor en markedsandel det har opnået i Danmark og verden over.

For mange Microsoft brugere er det helt gratis at hente det nye styresystem ned og installere, og dette bunder i et ønske om en større udbredelse fra Microsofts side, samt en ny tankegang med Windows-as-service.

Helt konkret har styresystemet fra starten fremtrådt som et mere gennemtænkt system end det tidligere Windows 8, og 10’eren har allerede hurtigt opnået den samme markedsandel som den forrige systemopdatering efter blot 3 måneder.

Dog har det ”gamle” Windows 7 været en af de mest populære styresystemer, og det er sjovt at se hvordan det fortsat er meget udbredt blandt kunderne, og nok også vil være det i noget tid fremover.

Windows 10 markedsandele

Hvis man kigger på Statcounters statistik for den seneste uge, og hvilke styresystemer der forekommer på desktop computere og tablets, så ligger Windows 10 globalt med en markedsandel på 8,4 %. Dette er mindre end Windows 8.1, som har en markedsandel på 11,7 %, men på samme niveau som Windows XP.

Windows 7 er stadig det mest foretrukne styresystem, og markedsandelen for denne er på hele 46,6 %. Hvis man tager et kig på Apples OS X, så ligger markedsandelen samlet på 8,5 %.

Ofte når man kigger på globale statistikker sammenlignet med lokale, så er der tit en stor forskel, og især i et moderne it-land som Danmark. Ifølge Gemius ligger markedsandelen for ugen 19.-25. oktoberpå 7,7 %, hvor Windows 7 ligger på 20 %.

Denne statistik er er beregnet ud fra hvilke styresystemer som besøger de største danske hjemmesider, og her har iOS en markedsandel på 39,6 % og Android har en på 12,7 %.

Samlet set er Windows 10 blevet det nærmest udbredte styresystem i Danmark efter blot tre måneder, men hvor 7’eren stadig indtager 1. pladsen.

Os på www.din-hosting.dk kan sagtens forstå den store popularitet og efter den katastrofale førsteudgave af 8’er styresystemet, har de virkelig formået at kombinere de fordelene i 10’er systemet.